ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ - ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ - ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ - ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Η ΕΔΟΠ είναι ενταγμένη στο:

  • Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη.

  • Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (πρώην Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

  • Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (πρώην Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).


 Πιστοποιημένα Σεμινάρια B.L.S. Σάββατο 10/06/2023

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας ολοκλήρωσε, σε «οικογενειακό» κλίμα, μια σειρά πιστοποιημένων σεμιναρίων (του E.R.C.) Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή που είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2022. Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 διοργανώθηκαν με επιτυχία, στο κτήριο του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα, 2 εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης, Πνιγμονής και Θέσης Ασφαλείας. Στα σεμινάρια συμμετείχαν προπονητές και μέλη της «οικογένειας» του Ομίλου Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας και του Κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας, η «οικογένεια» της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Εορδαίας, καθώς και αρκετοί πολίτες του Δήμου μας. Εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν πάνω σε απλές δεξιότητες, που μπορούν να σώσουν μια ζωή. Το Δ.Σ και τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας θέλουν να εκφράσουν τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες τους, στους: -εκπαιδευτές και μέλη της ομάδας μας, που αφιέρωσαν χρόνο και γνώσεις για την εκπαίδευση των πολιτών –τον Διευθυντή του προγράμματος Νίκο Γκούρτσα -το Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας -το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πτολεμαΐδας -τον Δήμο Εορδαίας -την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και -την ΔΕΗ που πάντα στέκονται αρωγοί σε θέματα που άπτονται στην προστασία του κοινωνικού συνόλου. Πάνω από όλα ευχαριστούμε όλους αυτούς οι οποίοι εμπιστεύτηκαν την ομάδα μας για την εκπαίδευσή τους. Σας ευχαριστούμε! Καλό Καλοκαίρι!


Για περισσότερες φωτογραφίες, πατήστε εδώ