ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ - ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ - ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ - ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Η ΕΔΟΠ είναι ενταγμένη στο:

  • Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη.

  • Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (πρώην Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

  • Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (πρώην Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).


ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Την Κυριακή 20 Μαίου 2018 τα νέα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαϊδας πραγματοποίησαν την πρώτη πρακτική τους στις τεχνικές της ορεινής διάσωσης. Η εκπαίδευση ( θεωρητική και πρακτική ) είναι ενταγμένη στα πλαίσια της 7ης σχολής Νέων Εθελοντών της ΟΜάδας. Η 7η Σχολή ξεκίνησε αρχές Οκτώβρη 2017 και τελειώνει στα τέλη Ιουνίου 2018 !!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Την Κυριακή 20 Μαίου 2018 τα νέα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμάιδας έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις , προκειμένου να πάρουν την πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία Ελλάδος ως εθελοντές δασοπυροσβέστες . Προηγήθηκαν αρκετές ώρες εκπαίδευσης σε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα . Ευχαριστούμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΠτολεμαΊδας και τους Πυροσβέστες που βοήθησαν στην άρτια εκπαίδευση των μελών της ομάδας μας .ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 'ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ''


Την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας συμμετείχε στην Ημέρα Εθελοντισμού " Ανδρόνικος". Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στην πόλη της Πτολεμαΐδας με αφορμή τον χαμό του μικρού μαθητή Ανδρόνικου, με πρωτεργάτες τους συμμαθητές του και την μητέρα του και φυσικά την υποστήριξη φορέων και πολιτών της πόλης Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια με την βοήθεια όλων μας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ B.L.S


Το Σάββατο 5 Μαϊου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Δ.Ε. Πύργων του Δήμου Εορδαίας πραγματοποίησε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Το σεμινάριο ήταν πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ( E.R.C ) Το Δ.Σ της ομάδας και τα μέλη της, συγχαίρουν μέσα από την καρδιά τους το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργων για την πρωτοβουλία τους και την οργάνωση αυτού του σεμιναρίου . Από σήμερα και μετά 31 πιστοποιημένοι ανανήπτες θα υπάρχουν στην Δ.Ε. Πύργων και στην γύρο περιοχή και θα μπορούν αν προσφέρουν τις γνώσεις τους και την βοήθειας τους σε περίπτωση που θα χρειαστεί . Το επόμενο βήμα , που ευχόμαστε ολόψυχα , είναι να αποκτήσει η δημοτική ενότητα Πύργων, και ένα εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


3η ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣΤην Κυριακή 6 Μαίου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας μαζί με τον Ιατρό Καραδήμο Δημήτρη κάλυψαν υγειονομικά των αγώνα αυτοκινήτων '' ANABASH VLASTHS VOL. 3 '' που διοργάνωσε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαϊδας .ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΩΝΑ


12η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α.Μ.Ε.Α


Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας με διασώστες και με την γιατρό της ομάδας , Κουτσουμπού Σταυρούλα κάλυψε, από πλευράς πρώτων βοηθειών, τους κολυμβητικούς αγώνες . Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εθελοντική παρουσία και προσφορά του Ορθοπεδικού γιατρού Κώστα Τσίτα ( μέλος της Ε.Ο.Δ Κοζάνης)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 


Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στο Τ.Κ Μηλοχωρίου του Δήμου Εορδαίας πραγματοποιήθηκε Κοινή Άσκηση Διασυνοριακής Συνεργασίας Αντιμετώπισης Δασικής Πυρκαγιάς με την παρουσία αντιπροσωπειών από FYROM, Αλβανία και Βουλγαρία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους σε αυτούς που δούλεψαν για πολλούς μήνες για την επιτυχία της άσκησης Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας ήταν εκεί με 7 μέλη της ως παρατηρητές της άσκησης Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για άλλη μια φορά η ίδρυση στην Πτολεμαΐδα του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και του σημαντικού ρόλου που θα παίξει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας .


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ


ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΤΡΑ 


 Στις 22:15 το βράδυ της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας ενημερώθηκε από το Α.Τ Πτολεμαΐδας για την έρευνα αγνοούμενου άντρα που ήταν σε εξέλιξη και της ζητήθηκε η συνδρομή της . Με έντεκα μέλη και πέντε ιδιωτικά οχήματα, η ομάδα παρουσιάσθηκε στο Α.Τ Πτολεμαΐδας στις 22:45 προκειμένου να τις δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες και το πεδίο έρευνας. Οι έρευνες από την πλευρά της ομάδας διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτη και ήταν άκαρπες ! Τελικά ο αγνοούμενος άντρας βρέθηκε ( την Τρίτη το πρωί στις 8:15 ) από τον γιο του, μέσα σε εγκαταλειμμένη οικία κοντά στο σπίτι του , όπου είχε μπει για να προφυλαχτεί από την βροχή και το σχετικό κρύο της νύχτας. Στην επιχείρηση εκτός από την Ε.Δ.Ο.Π , είχαν πάρει μέρος μονάδες της αστυνομίας , της ομάδας Δίας , η ασφάλεια του Α.Τ Πτολεμαΐδας , η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας και πολλοί συγγενείς και φίλοι του αγνοούμενου Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στο σπίτι !ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ


ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2018


ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Η. Α.Ε


 Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο στην 1η ομάδα πρώτων βοηθειών του Ορυχείου Καρδιάς της Δ.Ε.Η Α.Ε . Στο σεμινάριο έγινε διάλεξη πρώτων βοηθειών διάρκειας 2 ωρών και στην συνέχεια οι εκπαιδευόμενο, χωρίστηκαν σε 5 σταθμούς πρώτων βοηθειών, προκειμένου να γίνει η πρακτική εκπαίδευση τους . Τα μέλη και το Δ.Σ της Εθελοντικής Ομάδας ευχαριστούν τον Διευθυντή ΔΛΚΔΜ του Ορυχείου Καρδιάς κ.Κωνσταντίνο Μαχτσή και τον κ. Αλέξανδρος Ι. Ζάρκας Τομεάρχης Μηχ/κής Συν/σης ΔΛΚΔΜ/Ορυχείο Καρδιάς, για την εμπιστοσύνη τους στην ομάδας μας και την πρωτοβουλία τους, να επιλέξουν την ομάδα μας για την εκπαίδευση του προσωπικού . Η συνεργασία αυτή θα έχει και συνέχεια και στις υπόλοιπες ομάδες του Ορυχείου Καρδιάς .ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΕΠΕΙΓΩΝ ΤΟΚΕΤΟΣ

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 οι νέοι εθελοντές διασώστες της 7ης Σχολής Εθελοντών της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαϊδας εκπαιδεύτηκαν στον Επείγων Τοκετό στο Τ.Ε.Ι Μαιευτικής στην Πτολεμαίδα . Ευχαριστούμε θερμά για την εκπαίδευση την κ. Σολαχίδου Βάσω , την κ .Κλάζογλου Βίβιαν και την κ. Κωνσταντινίδου Ερμήνα για τις γνώσεις που μετάφεραν και τον χρόνο που αφιέρωσαν στην εκπαίδευση των νέων μελών της ομάδας μας


Φωτογραφίες Εκπαίδευσης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε τέσσερα πιστοποιημένα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή ( CPR - B.L.S ). Η πιστοποίηση ήταν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζοωγόνησης ( E.R.C ). Το διήμερο αυτό, 144 πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας πιστοποιήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν ως ανανήπτες!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ . Εκπαιδευτικοί , υγειονομικό προσωπικό , ιατροί , γυμναστές , φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες ...απλοί πολίτες ..έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και εκπαιδεύτηκαν σε δεξιότητες που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή ! Το Δ.Σ της ομάδας ευχαριστεί θερμά τους 22 πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ομάδας για την εθελοντική τους προσφορά αυτό το διήμερο ... με αντάλλαγμα .....ένα ζεστό χαμόγελο από τους εκπαιδευμένους και ένα ευχαριστώ τους !! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στα 12 μέλη της ομάδας που βοήθησαν στην γραμματεία, και στην άριστη διεξαγωγή των τεσσάρων σεμιναρίων, αυτό το διήμερο. Υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν τους συμμετέχοντες με χαμόγελο και ευγένεια ....υποδειγματικοί οικοδεσπότες ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ! Όσο για τον Διευθυντή του προγράμματος Nikos Gourtsas ένα μεγάλο Μπράβο για την τέλεια δουλειά που κάνει και για την άριστη συνεργασία ! Ραντεβού στα επόμενα Course.... Νίκο !! Ευχαριστούμε τον Δήμο Εορδαίας , το Ειδικό Εργαστήριο Δυτικής Μακεδονίας και το Ενιαίο - Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πτολεμαίδας για την παραχώρηση του χώρου που πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια . Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς των σεμιναρίων : 1. Τα Coffee Island 25ης Μαρτίου Πτολεμαίδα 2. Το καφέ ''ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ'' 25ης Μαρτίου Πτολεμαίδα 3. Τα Souper Market ''ΕΠΕ ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑΣ'' 4. Τo Souper Market ''Centro - ΕΥΡΩΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ'' 5. Το αρτοποιείο Κεβρεκίδη - Βρυζίδου 6. Το αρτοποιείο ''ΧΑΤΖΗΣ '' 7. Το αρτοποιείο '' ΜΑΛΑΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ'' 8. Το αρτοποιείο ''ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ'' 9. Το αρτοποιείο ''ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ'' 10 Το αρτοποιείο ''ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ'' 11. Την κάβα ποτών ΄΄ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ'' 12. Την κάβα ποτών ''ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ'' 13. Το coffee Berry στην 25ης Μαρτίου στην Πτολεμαίδα


Φωτογραφίες
4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ B.L.S


Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 από της 15:00 έως 20:00 πραγματοποιήθηκε το 4o και τελευταίο, Πιστοποιημένο Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης , χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή , θέση Ασφαλείας , αντιμετώπιση Πνιγμονής στην Πτολεμαϊδα .

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ B.L.S

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 από της 09:00 έως 14:00 πραγματοποιήθηκε το 3o Πιστοποιημένο Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης , χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή , θέση Ασφαλείας , αντιμετώπιση Πνιγμονής στην Πτολεμαϊδα .

Φωτογραφίες Σεμιναρίου
2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ B.L.S

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 από της 15:00 έως 20:00 πραγματοποιήθηκε το 2o Πιστοποιημένο Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης , χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή , θέση Ασφαλείας , αντιμετώπιση Πνιγμονής στην Πτολεμαϊδα .


Φωτογραφίες Σεμιναρίου


1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ B.L.S

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 από της 9:00 έως 14:00 πραγματοποιήθηκε το 1o Πιστοποιημένο Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης , χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή , θέση Ασφαλείας , αντιμετώπιση Πνιγμονής στην Πτολεμαίδα .


Φωτογραφίες Σεμιναρίου


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Από τι 14 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης του γραφείου του Δ.Σ της ομάδας . Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη και τους φίλους της ομάδας που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους
Φωτογραφίες ΕργασιώνΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ

Την υγειονομική κάλυψη του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στις 19/2/2018 στο Δήμο Εορδαίας είχε αναλάβει η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας .Η κάλυψη έγινε μετά από πρόσκληση του Δήμου και των Συλλόγων της Πτολεμαίδας, που ήταν συνδιοργανωτές

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 10/11-2-2018


Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2108 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό διήμερο στον Αγ, Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου Ν.Φώρινας . Δύο ημέρες αφιερωμένες στην πρωτοβάθμια εκτίμηση τραυματία . Τα σενάρια πολλά ...η δίψα για εκπαίδευση και γνώση των μελών της ομάδας μεγάλη ..Η εκτίμηση τραυματία με το πρωτόκολλο Α.Β.C.D.E είχε την τιμητική της ! Σανίδα ακινητοποιήσεις ...έλεγχος αεραγωγού ..διασφάλιση αεραγωγού ..αυχενικός κηδεμόνας ....ασκός αναζωογόνησης ...αντιμετώπιση αιμορραγίας ...αντιμετώπιση κλειστών και ανοιχτών καταγμάτων ...έλεγχος ζωτικών σημείων τραυματία .....ήταν το Α και το Ω στο διήμερο .....

Φωτογραφίες Άσκησης
ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό της και την κοπή της καθιερωμένης πίτας . Στην διάρκεια του χορού έγιναν οι απονομές στους νέους διασώστες της 6ης Σχολής Εθελοντών Διασωστών ( 2016-2017 ) καθώς επίσης και η απονομή των πτυχίων από την Πυροσβεστική Ακαδημία Ελλάδας για τους εθελοντές που έδωσαν εξετάσεις το 2017 με επιτυχία . Φυσικά δεν μπορούσε να λείψει και η απονομή αναμνηστικών δώρων στα παιδιά των μελών της ομάδας που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Ήταν μια ζεστή βραδιά με πολύ κόσμο , ωραία μουσική και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Δυτικής Μακεδονίας κ.Κάτανας Ηλίας Ο Δημοτικός Σύμβουλος Εορδαίας κ.Μάρκος Βύρλιος Ο Διοικητής της Π.Υ Πτολεμαϊδας Επιπυραγός Χρήστος Σπυρίδης Συνδιοργανωτής της βραδιάς ήταν και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Φωτογραφίες γιορτής


9οι ΠΤΟΛΕΜΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ


Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας προσέφερε τις υπηρεσίες της στον τομέα των πρώτων βοηθειών κατά την διεξαγωγή των 9ων Πτολεμαϊκών Αγώνων Κολύμβησης . Την ευθύνη της υγειονομικής κάλυψης είχε ο γιατρός των αγώνων Παθολόγος κ. Γουγούσης Ιωάννης

Φωτογραφίες Αγώνων

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΤΙΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ


Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών στους κάτοικους της Γαλατινής Κοζάνης . Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και εντυπωσιακή . Ευχαριστούμε του διοργανωτές για την πρόσκληση και για την διοργάνωση !

  


Φωτογραφίες Σεμιναρίου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 14-1-2018Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε υγειονομικά τους αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης στο κολυμβητήριο ΠτολεμαϊδαςΦωτογραφίες Αγώνων
ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΣΤΗΝ Ε.Δ.Ο.Π


Μέσα σε φιλικό και συνενωτικό κλίμα, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν, εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαίδας . Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την πρώτη συνεδρίαση των νεοεκλεχθέντων είναι :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χιονίδης Νικόλαος 6948808547 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Τζιφρίδου Μαρία 6948897920
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣταφυλίδουΔήμητρα 6973246952 
ΤΑΜΙΑΣ Μηλοβιανού Σοφία 6946501950
ΈΦΟΡΟΣΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ , 
ΥΛΙΚΩΝ & ΟΧΗΜΑΤΩΝ Τσουτσίδης Γρηγόριος 6987920011
ΈΦΟΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παπουτσής Ιορδάνης 6948887206
ΈΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Σταματίδου Παρασκευή 6979212980

 Καλή δύναμη και καλό έργο στο νέο Δ.Σ της ομάδας !!

Φωτογραφίες
4ο SANTA CLAUS RUN

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε υγειονομικά τον 4ο Αγώνα για καλό σκοπό SANTA CLAUS RUN . Ο αγώνας διοργανώθηκε για καλό σκοπό από τον σύλλογο δρομέων Εορδαίας

Φωτογραφίες της Δράσης
Πρώτες Βοήθειες σε γονείς


Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας , πραγματοποίησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού Φλώρινας . Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου .
16η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ''
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζοωγόνησης ( Ε.R.C) έχει καθιερώσει την 16η Οκτωβρίου ως ημέρα ''Επανακκίνησης της Καρδιάς με τα δύο χέρια '' Κάθε χρόνο η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποιούσε διάφορες δράσεις, την ημέρα αυτήν, στο κέντρο της πόλης μας, που είχαν σαν σκοπό να έρθουν σε επαφή οι απλοί πολίτες της πόλης, με την Καρδιοαναπνευστική Αναζοωγόνηση ( Τεχνητή Αναπνοή ) . Για φέτος η ομάδας αποφάσισε η εκδήλωση την ημέρα αυτή , να πραγματοποιηθεί στα λύκεια της πόλης μας, με σκοπό την εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας. Έτσι λοιπόν μετά και από σύμφωνη γνώμη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κοζάνης , πιστοποιημένοι εκπαιδευτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαϊδας πραγματοποίησαν την ημέρα εκείνη , ημερίδα με θέμα την Καρδιοαναπνευστική Αναζογώνηση στους μαθητές της Γ΄Λυκείου όλων των Λυκείων της πόλης μας . Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν μια διάλεξη με το τι θα πρέπει να κάνουν σε μια περίπτωση καρδιακής ανακοπής , στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να κάνουν και πρακτική επάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα. Εκτός των άλλων στην διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε ιδιαίτερα και η ανάγκη τοποθέτησης στα σχολεία αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών . Το Δ.Σ της ομάδας και μέλη της ευχαριστούν τους Διευθυντές του 1ου , 2ου. 3ου Λυκείου καθώς και του Μουσικού Λυκείου της πόλης μας για την άψογη συνεργασία τους .Φωτογραφίες Δράσης


ΠΑΡΕΛΑΣΗ 15ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017Παρέλαση της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαϊδας με αφορμή το εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους

Φωτογραφίες Παρέλασης
ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2017


Από την Δευτέρα 18 έως την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 , πραγματοποιήθηκε το 17ο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης στην 120 Π.Ε.Α. της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα . Στην σχολή πήραν μέρος τρία μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαίδας, τα οποία προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των μελών της ομάδας , που έχουν αποφοιτήσει από την σχολή, από το 2007 έως και σήμερα !. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας , γιατί παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και εμάς τους ίδιους, ανέλαβαν προσωπικά όλα τα έξοδα αυτής της εκπαίδευσης ( κόστος μεταφοράς, διαμονής και διατροφής ) . Μπράβο σας παιδιά !.Φωτογραφίες Εκπαίδευσης


33η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δ. Μακεδονίας


Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας παίρνει μέρος στην Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται στα Κοίλα Κοζάνης . Από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου σας περιμένουμε στο περίπτερο της ομάδας μας για να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε !!


Φωτογραφίες Έκθεσης


8η Ποδηλατοδρομία Κομνηνών   


Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας προσέφερες τις υπηρεσίες της, για την ασφαλή διεξαγωγή της 8ης ποδηλατοδρομίας που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός ΣύλλογοςΚομηνών ''Φίλοι Βουνού''.


Φωτογραφίες Ποδηλατοδρομίας

AΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ Σ.Δ.Ο.Ε


 Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε υγειονομικά τον αγώνα δρόμου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας . Τα έσοδα του αγώνα προσθέρθηκαν από τους διοργανωτές στον 'Καλό Σαμαρείτη '' προκυμένου να καλύψουν ανάγκες σίτισης συμπολιτών μας ,


Φωτογραφίες Αγώνα
9ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ''ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ''Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο 9ος αγώνας δρόμου ΄΄ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ '' που διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων Δ.Ε.Η. ''ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ'' Στον αγώνα πήραν μέρος περίπου 600 άτομα συνολικά . Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας κάλυψε υγειονομικά τον αγώνα για άλλη μια χρονιά . Η ομάδα είναι δίπλα στον αγώνα από το πρώτο χρόνο διοργάνωση τους !

Φωτογραφίες Αγώνα
2η ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ


Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών τον αγώνα ''2η ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ '' που διοργάνωσε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαίδας .Στον αγώνα πήραν μέρος 25 ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδος

Φωτογραφίες Αγώνα
«Ζωή και Κότα ...με χαβίτς και με κορκότα»


Την ποντιακή παράσταση «Ζωή και Κότα ...με χαβίτς και με κορκότα» κάλυψε υγειονομικά η Εθελοντκή Διασωστική Ομάδα Πτολεμάιδας . Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Ανοιχτό θέατρο Ποντοκώμης, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 .


Φωτογραφίες Παράστασης
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


Με 15 μέλη της, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε υγειονομικά την μεγάλη συναυλία του Οικονομόπουλου στην Κοζάνη την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 . Την συναυλία διοργάνωσε ο Α.Μ.Σ ΔΟΞΑΣ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες και τις γνώσεις της ομάδας . Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 3.000 άτομα !!


Φωτογραφίες Συναυλίας
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 η Εθελοντική Ομάδα Λευκοπηγής ''Ε.Ο.Λ. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ'' διοργάνωσε τον 1ο αγώνα δρόμου Λευκοπηγής . Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα είχαν αναλάβει η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας , η Ε.Ο.Δ παράρτημα Κοζάνης και το Ε.Κ.Α.Β , ενώ την επικοινωνία, καθώς και την καθοδήγηση των αθλητών ( για την διαδρομή ) είχαν αναλάβει οι ραδιοερασιτέχνες της Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ και της ΣΥ.ΡΑ.ΚΟΖ. Ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ΕΊΧΕ μεγάλη συμμετοχή αθλητών . Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εθελοντική Ομάδα της Λευκοπηγής για τον άρτιο αγώνα που διοργάνωσαν . Να τονιστεί ότι οι σύλλογοι που πήραν μέρος και βοήθησαν στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους .


Φωτογραφίες Αγώνα
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΕΛΑΣ - ΕΒΙΤΑ ΣΕΡΕΤΗ

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε υγειονομικά την συναυλία του Ζαφείρη Μελά και της Εβίτας Σερέτη στην Λεβαία Φλώρινας . Την συναυλία διοργάνωσε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεβαίας


Φωτογραφίες Συναυλίας
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ


Το Σαββάτο 2 Σεπτεμβρίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας πραγματοποίησε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών στους εργαζόμενους της τεχνικής εταιρείας ERCOSAS στα ορυχεία Καρδιάς .
Φωτογραφίες Σεμιναρίων
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας πραγματοποίησε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών στους εργαζόμενους της τεχνικής εταιρείας Savvidis Construction ΑΤΕΒΕΕ στα ορυχεία Καρδιάς . Ευχαριστούμε την διοίκηση και τον τεχνικό ασφαλείας της εταιρείας για την πρόσκληση τους και την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα μας

Φωτογραφίες Σεμιναρίου
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Την Δευτέρα 28 Αύγουστου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε υγειονομικά την μουσική συναυλία με την Πάολα την οποία διοργάνωσε ο αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα 'Μακεδονικος' στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου Η συναυλία ήταν ενταγμένη στα Πρέσπεια 2017

Φωτογραφίες Συναυλίας


ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ


 Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, τιμήθηκε με πλακέτα από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Πτολεμαϊδας '' Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ '' για την εδώ και 12 χρόνια, εθελοντική της προσφορά και δράση στην κοινωνία . Το Δ.Σ της ομάδας και τα μέλη της ομάδας, ευχαριστούν θερμά το Δ.Σ του συλλόγου Μικρασιατών για αυτήν τους την ενέργεια και υπόσχονται να συνεχίσουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις υπηρεσίες τους όπου και εάν χρειαστεί. Σας ευχαριστούμε για την δύναμη που μας δίνετε ! Η απονομή έγινε στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων του συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν στις 18 - 19 και 20 Αυγούστου 2017 στην Πτολεμαϊδα . Μαζί με την ομάδα,τιμήθηκαν και με πλακέτα η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαίδας

Φωτογραφίες Απονομής
10ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ''ΝΑΜΑΤΑ 2017''


 Ο Δήμος Βοΐου, η Τοπική Κοινότητα Ναμάτων και η Φιλοπροοδευτική Ένωση Ναμάτων "Ο Άγιος Νικόλαος", διοργάνωσαν την Κυριακή 6 Αυγούστου τον 10ο Ορεινό Αγώνα Ναμάτων στο Άσκιο (Σινιάτσικο), μήκους 19,050 χλμ,. μια διαδρομή που ξεκινούσε από από το χωριό Νάματα , περνούσε και από την κορυφή του Ασκίου με ύψος 2.111 μέτρα και στην συνέχεια κατέληγε πάλι στα Νάματα . Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας με 8 διασώστες και ένα όχημα κάλυψε από θέματα πρώτων βοηθειών τον αγώνα δημιουργώντας τρεις σταθμούς πρώτων βοηθειών . Ο αγώνας τελείωσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα , παρά τον καύσωνα που επικρατούσε εκείνη την ημέρα .

Φωτογραφίες Ορεινού Αγώνα


4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ


Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, πέντε μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαίδας παρακολούθησαν το 4ο Ναυαγοσωστικό Σεμινάριο που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ ( Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού) που διεξήχθη στην Ν. Ηράκλεια Χαλκιδικής. Στο σεμινάριο πήραν μέρος και άλλες Εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας ( Δ.Ο.Πιερίας- ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σταυρούπολης - Δ.Ο.Α.Π - ΕΘ.ΕΛ - Ελληνες Διασώστες - Εθελοντές Μίκρας - ΟΜ.Α.Καλαμαριάς - Πρόσκοποι - Ε.Ε.Ραδιοερασιτέχνες - ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α - Εθελοντική ομάδα απο Βουλγαρία " Lusifer" ) . Το Δ.Σ της ομάδας μας συγχαίρει θερμά τον Ο.Φ.Κ.Α.Θ για την άψογη διοργάνωση του σεμιναρίου και για την πάρα πολύ καλή φιλοξενία των μελών μας . Ραντεβού στην επόμενη εκπαίδευση ! Να είστε καλά παιδιά !


'' ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ 2017 ''


Τις τριήμερες μουσικές συναυλίες που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Νέων Εμπορίου κάλυψε από θέματα πρώτων βοηθειών η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας . Οι συναυλίες με Χατζηγιάννη , Μαχαιρίτσα , Ζουγανέλη , Χάλκινα Ηχοχρώματα , ήταν στα πλαίσια των εκδηλώσεων ''ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ 2017 '' και πραγματοποιήθηκαν στις 26 - 27 - 28/7/2017 στο Καστανόδασος Εμπορίου
Φωτογραφίες Συναυλιών
ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ 2017


Τις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τον 1ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας , κάλυψε υγειονομικά η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας στις 19 & 20 Ιουλίου 2017

Φωτογραφίες Δράσεως
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΙΔΗΣ ΑΕΒΕ


Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους της εταιρείας FUNNY BUNNY - ΛΙΜΝΙΔΗΣ ΑΕΒΕ στην Κοζάνη . Το σεμινάριο παρακολούθησαν όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας από Κοζάνη - Πτολεμαίδας - Καστοριά . Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση της Εταιρείας για την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα . Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στον μέλλον .
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕΛΙΝΑΣ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ


Την Τετάρτη 5 Ιουλίου η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας κάλυψε υγειονομικά την συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Πτολεμαϊδας. Την συναυλία διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Εορδαίας με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού !


Φωτογραφίες Συναυλίας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Την συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Εορδαίας με τους αδελφούς Τσαχουρίδη κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας . Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στο Εθνικό στάδιο Πτολεμαίδας

Φωτογραφίες ΣυναυλίαςΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΛΙΔΑΚΗ


Τις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδιάς '' Η ΙΜΕΡΑ '' κάλυψε υγειονομικά η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας την Παρασκευή 31 Ιουνίου και το Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 αντίστοιχα Ιουλίου 2017 . Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την μεγάλη συναυλία της Κυριακής με τον Μανώλη Λιδάκη

Φωτογραφίες Συναυλίας18η ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας μαζί με τον Ορθοπεδικό Ιατρό και μέλος της ομάδας μας Τερζίδη Κώστα , κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών τους 18ου αγώνες δεξιοτεχνίας που διοργάνωσε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαίδας .
Φωτογραφίες Δεξιοτεχνίας9η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ Egnatia Expo


Από τι 7 Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 9η Γενική Εμπορική Έκθεση ''EGNATIA EXPO'' στην Πτολεμαίδας . Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας έδωσε το παρόν με δικό της περίπτερο όλη την διάρκεια της έκθεσης

Φωτογραφίες Εγκαινίων
10ος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ


Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε υγειονομικά τον 10ο Ορειβατικό Μουρίκιο Αγώνα Δρόμου . Ο αγώνας έγινε κάτω από διαστήματα έντονης βροχή που δεν εμπόδισε όμως τους αθλητές να τρέξουν τα 26 χιλιόμετρα του αγώνα .
Φωτογραφίες ΑγώναΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ελλάδος στην Πτολεμαίδα με την παρουσία υπουργών και του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος κ. Καπάκη .Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, χαιρετίζει την προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Εορδαίας για την ανάδειξη της περιοχής, σε κέντρο πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα σε συνδυασμό και με την ίδρυση στο άμεσο μέλλον τους Κέντρου                                                                Εκπαίδευσης Πολιτικής ΠροστασίαΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ


Την Κυριακή 28 Μαίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών το τουρνουά Μίνι Βόλεϊ που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Φιλώτα ''ΑΡΙΣΤΕΑΣ'' Το τουρνουά διοργανώνεται για 7η χρονιά με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών παιδιών . Οι αγώνες αυτήν την φορά πραγματοποιήθηκαν ( λόγο καιρού ) στο κλειστό γυμναστήριο του ΑμυνταίουΦωτογραφίες ΑγώνωνΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ


Στα πλαίσια την 6ης Σχολής Εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών Διασωστών πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/5/2017) η πρώτη πρακτική εκπαίδευση των νέων μελών. Έχουν προηγηθεί 3 θεωρητικά μαθήματα . Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στον εκπαιδευτικό πύργο που διαθέτει η ομάδα στις εγκαταστάσεις της
Φωτογραφίες ΕκπαίδευσηςΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 


Την Κυριακή 14 Μαίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι γραπτές και προφορικές εξετάσεις των νέων μελών της ομάδας μας , προκειμένου να πιστοποιηθούν από την Πυροσβεστική Ακαδημία Ελλάδος ως Εθελοντές στην πυρόσβεση . Τους ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και τους συγχαίρουμε για τις ώρες που αφιέρωσαν στο να διαβάσουν και να εκπαιδευτούν ...με ένα σκοπό ..την Εθελοντική προσφορά μέσα όμως από πιστοποιημένη γνώση

Φωτογραφίες ΕξετάσεωνΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ !!


Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαίου 2017 …τέσσερα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή…144 συμπολίτες μας ..πιστοποιημένοι ανανήπτες …. Είκοσι ώρες εκπαίδευσης ….προσπάθειας….από 35 μέλη της ομάδας.. μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο …καθαρά εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια Η προσπάθεια της ομάδας μας, τα τελευταία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα, συνολικά να έχουν πιστοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κοντά στα 1.000 άτομα στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή… η προσπάθεια συνεχίζεται … Ευχαριστούμε θερμά : Τον Δήμο Εορδαίας και το Δ.Σ του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης (παράρτημα Πτολεμαΐδας) για την παραχώρηση του κτιρίου Βούλγαρη, για την διεξαγωγή των σεμιναρίων Το αρτοποιό Κεβρεκίδη – Βρυζίδου στην Πτολεμαΐδα Το αρτοποιό Χατζής στην Ολυμπιάδα Εορδαίας Την Μπισκοτοποιία ΧΑΝΟΓΛΟΥ Α.Ε στην Πτολεμαΐδα Τα Ζαχαροπλαστεία Σιδηρόπουλος στην Πτολεμαΐδα Το Ζαχαροπλαστείο Zoomserie στην Πτολεμαΐδα Την Κάβα Ποτών και Αναψυκτικών Σαλονικίδη στην Πτολεμαΐδα Το τυπογραφείο Τσαβδαρίδη στην Πτολεμαΐδα

1o Σεμινάριο CPR/AED Σάββατο 6-5-2017

2ο Σεμινάριο CPR / AED Σάββατο 6-5-2017

3ο Σεμινάριο CPR/AED Κυριακή πρωί 7-5-2017ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΤην Κυριακή 30 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε το τελευταίο πρακτικό μάθημα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, με θέμα την χρήση υδραυλικών εργαλείων στην κοπή οχήματος για το απεγκλωβισμό θυμάτων . Το Δ.Σ της ομάδας και τα μέλη της ευχαριστούν θερμά : 1. Την εταιρεία ανακύκλωσης οχημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ στην Πτολεμαΐδα για την παραχώρηση του οχήματος προκειμένου να γίνει η εκπαίδευση 2. Την Ε.Λ.Π.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑΣ ΤΡΥΦΩΝ ΣΙΣΚΟΣ ( ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ) για την μεταφορά του οχήματος στις εγκαταστάσεις της ομάδας 3. Την EXPRESS KOZANH ΚΤΕΟ για την άμεση διάθεση των υπηρεσιών τους στην ομάδα !

Φωτογραφίες ΕκπαίδευσηςΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣυνεχίζεται η εκπαίδευση των νέων μελών της ομάδας από την πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου στις 14 Μαίου να πάρουν μέρος στις εξετάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ελλάδας για να πιστοποιηθούν ως εθελοντές στην πυρόσβεση . Η εκπαίδευση είναι ενταγμένη και αυτή στην 6η σχολή Εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών της ομάδας μας
Φωτογραφίες ΕκπαίδευσηςΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Τον Φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου που έδωσαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Πτολεμαίδας κάλυψε υγειονομικά η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 . Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ( περίπου 20.000 ευρώ ) θα διατεθούν για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων στην παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας


Φωτογραφίες Αγώνα4oς Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2017


 Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 το Αθλητικό Σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (Α.Μ.Ο.Ε. «ΦΙΛΙΠΠΟΣ») σε συνεργασία με το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσαν τον 4o αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2017 στην πίστα του συλλόγου στον Αγ. Χριστόφορο Εορδαίας
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΞΥΝΟΣ Ε.Π.ΕΤην Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους της ‘’ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΞΥΝΟΣ Ε.Π.Ε ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ‘’ Το σεμινάριο ήταν ενταγμένο σε ημερίδα της εταιρίας για την ασφάλεια εργαζομένων, στην εργασία
Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ

Την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας εκπαίδευσε τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (ΔΕΗ) στην Κοζάνη , στις πρώτες βοήθειες . Ευχαριστούμε τον Διευθυντή κ. Λιάνα για την πρόσκληση !


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΔΑΣΣΑΣ                          

 Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους γονείς του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άρδασσας


Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης ΤΕΡΝΑ 2017


Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής ( B.L.S ) πραγματοποίησε σήμερα 8 Απριλίου 2017 η Εθελοντικής Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας στα στελέχη και στο διοικητικό προσωπικό της εταιρείας ΤΕΡΝΑ (ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ http://www.terna-energy.com/el/ ) η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου εργοστασίου της Δ.Ε.Η. ΄΄ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V΄΄ του μεγαλύτερου έργου αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα ! Το σεμινάριο ήταν πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ( E.R.C) και όλοι οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν πιστοποίηση πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένη . Το Δ.Σ και τα μέλη της ομάδας, ευχαριστούν θερμά την διοίκηση του ομίλου ΤΕΡΝΑ για την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα και την συγχαίρει θερμά για την πρωτοβουλία της, να εκπαιδεύσει το προσωπικό της, στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής και μάλιστα να χρηματοδοτήσει όλο το κόστος του σεμιναρίου . Τέλος το Δ.Σ της ομάδας ευχαριστεί θερμά τους δεκατέσσερις εκπαιδευτές μέλη της ομάδας, που πήραν σήμερα μέρος στην εκπαίδευση , τα κορίτσια της γραμματείας μέλη της ομάδας , που φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή του σεμιναρίου και τέλος τον Διευθυντή και υπεύθυνου, του σημερινού σεμιναρίου Γκούρτσα Νίκο για την για άλλη μια φορά , καταπληκτική του παρουσία Ραντεβού τώρα στα επόμενα πιστοποιημένα σεμινάρια στις 6 και 7 Μαίου 2017 !

Φωτογραφίες Σεμιναρίου
Let's do it Greece


Στη δράση Let’s do it Greece συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Εορδαίας στις 2 Απριλίου 2017. Η δράση είχε ως στόχο τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό δρόμων και χώρων της Πόλης όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Εορδαίας, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και η Δημοτική Ενότητα Πτολεμαΐδας προχώρησαν εφέτος στον εξωραϊσμό του δρόμου που οδηγεί προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με τη συμμετοχή μαθητών , συλλόγων και εθελοντών της Εορδαίας. Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας κάλυψε την δράση από πλευράς πρώτων βοηθειών !

Φωτογραφίες Δράσης''ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2017''


Με μεγάλη περηφάνια  τίμησε η Πτολεμαίδα  τους ήρωες του 1821. Το παρόν έδωσε και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας.''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ''

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας πραγματοποίησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της ΔΕΗ στο συγκρότημα Υ.Η.Σ. Αλιάκμονα. Το συγκεκριμένο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που έγινε η παρουσίαση βρίσκεται στην περιοχή Σφηκιά της Βέροιας . Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα.''ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ''

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στο Κολυμβητήριο Πτολεμαίδας,πραγματοποιήθηκαν οι Χειμερινοί Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης. Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας προσέφερε τις υπηρεσίες της, για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ''

Με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του The OLD PARK Project στην Πτολεμαίδα, όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, παρακολούθησαν σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών . Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ομάδας, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 . Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας συγχαίρει τον ιδιοκτήτη για αυτήν του, την πρωτοβουλία, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους που είχαν την διάθεση να εκπαιδευτούν, προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν κάποιον που θα έχει ανάγκη παροχής πρώτων βοηθειών.''ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ''

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας πραγματοποίησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους γονείς των παιδιών του Παιδικού σταθμού ''Ουράνιο Τόξο '' στην Πτολεμαίδα . Το σεμινάριο ήταν μια πρωτοβουλία της διεύθυνσης του παιδικού σταθμού και ιδιαίτερα της κυρίας Πλεξίδα-Στούμπου Κυριακή.''ΑΓΩΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ'


Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμάιδας προσέφερε τις υπηρεσίες της , για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κλειστού στίβου γυμνασίων της Εορδαίας . Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό προπονητήριο ''Δ. ΑΡΑΠΟΓΛΙΔΗΣ ''.
''Πρώτες Βοήθειες σε Εργαζόμενους στην Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε''

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε 3ώρο σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ) στο πρακτορείο της Πτολεμαίδας Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν, άλλα δύο ίδια σεμινάρια στα πρακτορεία της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε σε Κοζάνη και Γρεβενά Ευχαριστούμε τον Διευθυντή κ. Λιάνα Δημήτριο για την εμπιστοσύνη του στην ομάδα.

φωτογραφίες σεμιναρίου
''ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2017''

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας έδωσε το παρόν στο κάλεσμα τον διοργανωτών για την εκδήλωση ''ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2017 '' Αρκετός κόσμος γιόρτασε τα ΄΄κούλουμα» στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών στην Πτολεμαΐδα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν : Κοινωνικοί, Πολιτιστικοί , Εκπαιδευτικοί, και λοιποί σύλλογοι της πόλης, με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

φωτογραφίες εκδήλωσης


''ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ 2017''


Τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Προοδευτικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ξινού Νερού Φλώρινας κάλυψε η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017.

φωτογραφίες εκδήλωσης

''ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ''


Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2016 κλιμάκιο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαίδας πραγματοποίησε ενημέρωση στους μαθητές την σχολής Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.Πτολεμαίδας, με θέμα την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τις πρώτες βοήθειες,
φωτογραφίες σεμιναρίου


''ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ''


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 το πιστοποιημένο από το E.R.C σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης , χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, θέση Ασφαλείας και αντιμετώπισης Πνιγμονής. Το σεμινάριο παρακολούθησαν εργαζόμενοι στην εταιρεία εμφιάλωσης νερού & αναψυκτικών ''ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ '' στο Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου στον Νομό Φλώρινας . Το κόστος του σεμιναρίου καλύφθηκε εξολοκλήρου από την διοίκηση της εταιρείας. Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας με 12 πιστοποιημένους εκπαιδευτές έδωσε τον καλύτερο της εαυτό προκειμένου να μεταδώσει τις δεξιότητες στους εργαζόμενους προκείμενου να αντιμετωπίσουν στο μέλλον μια καρδιακή ανακοπή , όπου και εάν χρειαστεί . Το Δ.Σ της ομάδας και τα μέλη συγχαίρουν την διοίκηση της εταιρείας για την πρωτοβουλία που είχαν, να εκπαιδεύσουν το προσωπικό πάνω σε βασικές δεξιότητες , που όμως μπορούν να σώσουν ζωές . Τελειώνοντας το σεμινάριο το Δ.Σ της εταιρείας ΄΄ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ'' δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο μέλλον θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει δύο αυτόματους απινιδωτές ..ένα για το εργοστάσιο και ένα για την Τ.Κ του Ξινού Νερού....τους αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια. Για την ομάδας μας αυτό είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία ....μια κοινότητα με 34 πιστοποιημένους ανανήπτες και έναν εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή !!


φωτογραφίες σεμιναρίου

'' ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ''

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών δύο εκδηλώσεις, μέσα σε πολικές θερμοκρασίες Η πρώτη εκδήλωση ήταν το ‘’SANTA CLAUS RUN’’ που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων και Οδοιπόρων Εορδαίας Η δεύτερη εκδήλωση ήταν η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν οι 13 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Εορδαίας στο κέντρο της Πτολεμαΐδας.φωτογραφίες δράσης
'' Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε Κρητικούς''

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 μετά από πρόσκληση του Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών και φίλων Κρήτης Πτολεμαίδας η Εθελοντική Διασωστική Ομάδας Πτολεμαίδας Πραγματοποιήσε σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών στα μέλη του συλλόγου .


φωτογραφίες σεμιναρίου


'' 8οι ΠΤΟΛΕΜΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ''

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι 8οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες Κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Εορδαίας από το Σύλλογο Δελφίνια . Από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας ζητήθηκε από τους διοργανωτές η συνδρομής για την κάλυψη των πρώτων βοηθειών , όπως και έγινε.


φωτογραφίες αγώνων

'' ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ Τ.Δ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ''

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας μετά από πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου Αναρράχης και ιδιαίτερα με πρωτοβουλία του κ. Κωτσίδη Κοσμά πραγματοποίησε ημερίδα πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στου κάτοικους του Τ.Δ Αναρράχης τους Δήμου Εορδαίας.φωτογραφίες σεμιναρίου'' ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ''

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 μετά από πρόσκληση της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας, πραγματοποίησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ των Θρακιωτών για την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα
φωτογραφίες σεμιναρίου'' Σεμινάρια ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ''Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 , διοργάνωσε τρία 5ώρα σεμινάρια εκπαίδευσης της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Τα σεμινάρια ήταν πιστοποιημένη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης με διεθνή (E.R.C) αναγνώριση. Συνολικά 108 συμπολίτες μας εκπαιδεύτηκαν σαν ανανήπτες και κυκλοφορούν ανάμεσα μας , έτοιμη να βοηθήσουν όπου χρειαστεί Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά : 
1. Τον Δήμο Εορδαίας για την παραχώρηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων 
2. Το Δ.Σ του Ειδικού Εργαστηρίου Εορδαίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την παραχώρηση των υποδομών τους
 3. Τους Χορηγούς των σεμιναρίων - Μηχανογραφική Πτολεμαϊδας Καπετάν Φούφα 1 Πτολεμαίδα - Κάβα ποτών Σαλονικίδη Αναστάσιου 1ο Χιλιόμετρο Πτολεμαίδας-Άρδασσας - Κάφε ‘’ΑΦΡΟ-ΚΡΕΜΑ’’ 25ης Μαρτίου 39 Πτολεμαίδα - Αρτοποιείο ΧΑΤΖΗΣ Ολυμπιάδα Εορδαίας 
4. Το τυπογραφείο του κ. Τσαβδαρίδη Γεώργιου στην Πτολεμαίδα

φωτογραφίες σεμιναρίου

'' ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ''

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε άσκηση με θέμα ‘’ Διάσωση μαθητών και μαθητών με κινητικά προβλήματα, που εγκλωβίστηκαν σε σχολείο, μετά από καταστρεπτικό σεισμό’’ με την ονομασία “ΑΘΗΝΑ 2016 ” Η άσκηση διοργανώθηκε από το γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, Ηλία Κάτανα, με την έγκριση και υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του 2ου και 5ου Γυμνασίου Κοζάνης. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε άσκηση που θύματα ήταν παιδιά με αναπηρία , ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες , αλλά και νεαρών ενηλίκων με σύνδρομο Down. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εμπνευστές αυτής της άσκησης για την μοναδική ευκαιρία που μας έδωσαν να ‘’εκπαιδευτούμε ‘’ σαν εθελοντές διασώστες σε τέτοιου είδους μοναδική άσκηση Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλες τις Εθελοντικές Ομάδες που πήραν μέρος, όλους τους συλλόγους και όλους τους φορείς για την άψογη συνεργασία Στην άσκηση εκτός της ομάδας μας, μέρος πήραν επίσης : 1. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Κοζάνης 2. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Κοζάνης 3. Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Κοζάνης 4. Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας 5. Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, 6. Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης 7. Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Κοζάνης 8 Δήμος Κοζάνης 9. Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης 10.Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δ. Μακεδονίας 11. ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης 12. Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Μακεδονίας 13 ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κοζάνης Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και : 1. Έλλη Θεοδωρίδου που είχε την επιμέλεια των μακιγιάζ των παιδιών 2. Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου και 5ου Γυμνασίου Κοζάνης Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για τους μαθητές των γυμνασίων για την άψογη συνεργασίας και συμπεριφορά . Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στην Βασιλική Βαλιάκα…ένα κορίτσι με ειδικές ανάγκες που μας έμαθε ότι το έργο της προστασίας και της αγωγής των αδύνατων παιδιών μεγαλώνει σε βάθος την ανθρώπινη ψυχή και υψώνει τη στάθμη της ανθρωπότητας. Να είσαι πάντα καλά κορίτσι μου. Η Πολιτική Προστασία Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύει, την θέληση της για οργανωμένη συνδρομή των εθελοντών σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων, ενισχύει την εθελοντική δράση και τις Εθελοντικές Οργανώσεις με όλες τις αναγκαίες ενέργειες και η ασφάλεια του πολίτη γίνεται σημαία .


φωτογραφίες άσκησης'' ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016''Με μεγάλη περηφάνια  τίμησε η Πτολεμαίδα  τους αγωνιστές του 1940. Το παρόν έδωσε και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας


'' Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς''

Την Κυριακή Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς με τα δύο Χέρια, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας διοργάνωσε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας . Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί στην τεχνική της Επανεκκίνησης της Καρδιάς με την βοήθεια μόνο των χεριών. Στην εκδήλωση υπήρχε ειδικός χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος για παιδιά , τα οποία μέσα από παιγνίδια , ζωγραφιές και εκπαιδευτικά προπλάσματα είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιάς μας, τους: 1. Την εταιρία ΄΄Επι.Ζω΄΄ ( Επιμόρφωση Ζωής ) η οποία ιδρύθηκε το 2012 και έχει ως σκοπό τη διοργάνωση & υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Επιμορφωτικών Σεμιναρίων, με αντικείμενο την Αντιμετώπιση Απειλητικών για τη Ζωή & την Κοινωνία καταστάσεων. 2. Τον Δήμο Εορδαίας για την παραχώρηση της Κεντρικής Πλατείας και της μικροφωνικής 3. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαϊδας 4. Το Τυπογραφείο & Βιβλιοπωλείο του Τσαβδαρίδη Γιώργου 5. Το καφέ ΄΄Αίγλη΄΄ στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαίδας Με πίστη ότι από το δικό μας μετερίζι,έχουμε προσθέσει άλλο ένα λιθαράκι στο να γίνει η πόλη μας πιο «ασφαλής » και με πιο εκπαιδευμένους πολίτες πάνω στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση , ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2017.


'' ΠΑΡΕΛΑΣΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016''

Με μεγάλη επισημότητα γιόρτασε η Πτολεμαίδα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους . Το παρόν έδωσε και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδαςφωτογραφίες παρέλασης'' 5ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Σ.Δ.Ο.Ε 2016''


Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο 5ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που οργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων και Οδοιπόρων Εορδαίας . Ο αγώνας είχε δύο σκέλη , ένα αγώνα 8 χιλιομέτρων και ένα αγώνα 21 χιλιομέτρων . Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας προσέφερε τις υπηρεσίες της, για την πραγματοποίηση του αγώνα με μεγαλύτερη ασφάλεια.


'' ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΡΜΑΚΙΑΣ''

Ξενάγηση στο Σπήλαιο της Ερμακιάς διοργάνωσαν η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμακιάς, σήμερα Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι. Οι διοργανωτές υποδέχτηκαν τους επισκέπτες στην είσοδο του Σπηλαίου, ενώ, ο Γεωλόγος – Σπηλαιολόγος Λάζαρος Χατζηλαζαρίδης ανέλαβε την ενημέρωση και ξενάγησή τους. - 

                                                       

 φωτογραφίες εκδήλωσης 1


'' 32η Εμποροβιοτεχνική & Γενική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας''


Η ΕΔΟΠ συμμετείχε στην 32η Εμποροβιοτεχνική & Γενική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας με  περίπτερο όπου το κοινό μπορούσε να  πληροφορηθεί για τα νέα της ομάδας και τις επόμενες δράσεις της !!
φωτογραφίες έκθεσης'' ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ 2016''


Τον 8ο αγώνα δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων με την ονομασία ''ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ 2016'' κάλυψε υγειονομικά ( πρώτες βοήθειες ) η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και διοργανώθηκε από το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ ''ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ'' με την συμμετοχή πάνω από 500 αθλητές.


φωτογραφίες αγώνα'' ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ''

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαίδας ο αγώνας ''ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ'' ο οποίος ήταν ενταγμένος στους αγώνας αναβάσεων του κυπέλου Β. Ελλάδος . Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και χαρακτηρίστηκαν από τον μεγάλο ανταγωνισμό των συμμετεχόντων και την άρτια οργάνωση από την Α.Λ.Π . Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας για άλλη μια φορά στάθηκε στο πλευρό των διοργανωτών με διασώστες και με κινητή μονάδα παροχής πρώτων βοηθειώνφωτογραφίες αγώνα


'' ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΑΤΑΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ''


Την συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας. Η συναυλία οργανώθηκε από τον Α.Σ Βυζαντινός Αετός και μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Ίδρυμα ''Καλός Σαμαρείτης ''


φωτογραφίες συναυλίας'' 9ος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ''


Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε ο 9ος Ορειβατικός Δρόμος Μουρικίου με αφετηρία και τερματισμό το Εμπόριο του Δήμου Εορδαίας. Ο Αγώνας είχε τρία σκέλη ( 25 χιλιόμετρα , 10 χιλιόμετρα και 5 χιλιόμετρα ) με πάνω από 200 αθλητές που πήραν μέρος . Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα .Το ραντεβού πλέον ανανεώθηκε για το 2017
φωτογραφίες αγώνα'' 9ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑΜΑΤΩΝ''


Με 8 διασώστες και ένα όχημα, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας κάλυψε, από πλευράς πρώτων βοηθειών, τον 9ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου των Ναμάτων ( μήκος αγώνα 19.100 μέτρα) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016
Στην διαδρομή του αγώνα είχαν οργανωθεί τέσσερις σταθμοί πρώτων βοηθειών 
Ο πρώτος μέσα στα Νάματα ( αφετηρία και τερματισμός του αγώνα )
Ο δεύτερος σταθμός στο 5ο χιλιόμετρο του αγώνα στην κορυφή του όρους Άσκιο ( με υψόμετρο 2111 μέτρα) 
Ο τρίτος σταθμός στην θέση Τσιλιμίγκα ( περίπου στο 10 χιλιόμετρο με υψόμετρο τα 1.400 μέτρα ) 
Ο τέταρτος σταθμός ( που ταυτόχρονα ήταν και το κέντρο ασύρματης επικοινωνίας ) στο 14 χιλιόμετρο ( μπροστά από το καταφύγιο του Ορειβατικού Ομίλου Πτολεμαίδος ) 
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αξίζουν θερμα συγχαρητήρια στους διοργανωτές 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε δύο μέλη της ομάδας που πήραν μέρος στον αγώνα σαν αθλητές τον Τεμέλκο Μιχάλη και τον Κώστα Πατμανίδη

φωτογραφίες αγώνα'' ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ''


Την Κυριακή 24 Ιουλίου η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα κάλυψε υγειονομικά τον πρώτο αγώνα ορεινής ποδηλασίας ( 40 Km) που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Μηλοχωρίου . Η διαδρομή ήταν μέσα από δασικούς δρόμους του Μουρικίου . Ελπίζουμε ο αγώνας να γίνει θεσμός . Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτες για την άψογη διοργάνωση του αγώνα
φωτογραφίες αγώνα

'' ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ''ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ ''


Την μουσική παράσταση των ''ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ'' κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας . Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20-7-2016 και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων- Κηδεμονων Φίλων Ατόμων Με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

φωτογραφίες συναυλίας'' ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ 2016 ''


Το τριήμερο 15-16-17 Ιουλίου 2016, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών τις μουσικές συναυλίες των :
1. Μπάντα της Φλώρινας 
2. Πρωτοψάλτη 
3. Σ. Ρόκου 
Η συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων '' ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ '' που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Νέων Εμπορίου του Δήμου Εορδαίας για 5η χρονιά ."Δ.Δ ΛΕΒΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ''


Την μουσική εκδήλωση με την Κατερίνα Στανίση κάλυψε υγειονομικά η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 . Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαίας


φωτογραφίες συναυλίας"13ος Αγώνας Δρόμου Αυγερινού''


Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη του 13ου Αγώνα δρόμου στο ν Αυγερινό του Νομού Κοζάνη. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγερινού . Η Ε.Δ.Ο.Π .με 10 διασώστες και ένα όχημα οργάνωσε τέσσερις σταθμούς πρώτων βοηθειών καλύπτοντας έτσι τα 24 και πλέον χιλιόμετρα του αγώνα . Εκτός από 2 λιποθυμικά επεισόδια ( λόγο ζέστης και εξάντλησης ) τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τον γιατρό του αγώνα και τους διασώστες όλα κύλισαν ομαλά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές του αγώνα για την άρτια οργάνωση του αγώνα και στους αθλητές που πήραν μέρος .

φωτογραφίες αγώνα


"ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ''


Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Καρδιάς ''Η ΜΕΡΑ '' κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας . Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 1-2 και 3 Ιουλίου 2016


φωτογραφίες εκδηλώσεων"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ HANDBALL ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ''


Από την Δευτέρα 27 Ιουνίου έως; την Πέμπτη 30 Ιουνίου στην Πτολεμαίδα πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Handball κορασίδων. Νικήτρια και πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε η ομάδα της Πτολεμαίδας ''ΑΡΙΩΝ '' Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για την πρωτιά τους και το πάθος με το οποίο αγωνίστηκαν . Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών όλους τους αγώνες .

"ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ''Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στους εργαζόμενους του Οινοποιείου ''ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΠΟΥΤΑΡΗ'' στον Αγ. Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου στον Ν. Φλώρινας .φωτογραφίες σεμιναρίου"Καθαρισμός - Συντήρηση Μονοπατιού''


Ετήσιος καθαρισμός - συντήρηση του μονοπατιού ( από μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαίδας ) που οδηγεί από το μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας στο Εκκλησάκι της Αγ. Τριαδας ( μέσα στο βράχο ) που γιοράζει την Δευτέρα ( Του Αγ. Πνεύματος )
"8η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑΣ''


Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας από τις 8 Ιουνίου έως τις 13 Ιουνίου 2016 πήρε μέρος με δικό της περίπτερο στην 8η Γενική Εμπορική Έκθεση Πτολεμαίδας . Το Δ.Σ της ομάδας και τα μέλη της ευχαριστούν θερμά το Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαϊδας για την δωρεάν παραχώρηση του περιπτέρου και την δυνατότητα που έδωσαν στην ομάδα να παρουσιάσει, τους σκοπούς και την δράση της ομάδας, στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας"17η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΟΡΔΑΪΑΣ''


Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας, μαζί με την Ιατρό Κική Τριανταφυλλίδου, προσέφερε τις υπηρεσίες της, στην διεξαγωγή της 17ης Δεξιοτεχνία της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Εορδαίας .φωτογραφίες δεξιοτεχνίας


"ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ''


Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους εργαζομένους της εταιρείας εμφιάλωσης αναψυκτικών στο Ξυνό Νερό Φλώρινας . Ευχαριστούμε την διοίκηση της εταιρείας και τον μηχανικό ασφαλείας κ. Έλκα Ηλία για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα.
"ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ VOLLEYΪ ΑΜΥΝΤΑΙΟ 29-5-2016''


To τουρνουά Mini Volley στο Αμύνταιο κάλυψε από πλευράς πρώτων βοηθειών η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας .Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Αμύνταιο (πάρκο Αγίου Κων/νου και Ελένης) με τη συμμετοχή περίπου 400 μικρών αθλητριών.

"3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ EDURO GP 2016''

Το τριήμερο 20-21-22 Μαίου 2016 πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά ο 3ος αγώνας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος eduro GP 2016 .Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας με 10μελή αποστολή και ένα διασωστικό όχημα βοήθησε στην πιο ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων με την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου χρειάστηκε. Στην διάρκεια των αγώνων είχαν οργανωθεί και επανδρωθεί, δύο σταθμοί παροχής πρώτων βοηθειών στις δύο μεγάλες ειδικές διαδρομές ( Καλαμίτσι και Ιταλικές γέφυρες ) .Το Δ.Σ της ομάδας ευχαριστεί θερμά της Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος ( Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. ) και τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Γρεβενών (Μ.Ο.Γ) για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη τους, στην ομάδα μας.

φωτογραφίες αγώνα


"ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ''


Την Τετάρτη 18 Μαίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε διάλεξη πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στους εργαζόμενους της τεχνικής εταιρείας ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕ. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε μέσα στο αμφιθέατρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας


φωτογραφίες σεμιναρίου


"ΑΣΚΗΣΗ ''ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016''


Την Πέμπτη 12 Μαίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας συμμετείχε στην άσκηση Δασοπυρόσβεσης ''ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016'' που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Κοζάνης.

"ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ"

Την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ των βετεράνων του Εορδαϊκού και των παλαιμάχων του Π.Α.Ο.Κ. Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας έδωσε το παρών με την προσφορά των πρώτων βοηθειών . Καταλυτική η παρουσία του ορθοπεδικού γιατρού και μέλους της ομάδας μας, Τερζίδη Κώστα.


φωτογραφίες αγώνα"ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ"

Την Πέμπτη 21-4-2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε παρουσίαση τρόπου αντιμετώπισης σεισμού στα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ολυμπιάδας του Δήμου Εορδαίας


φωτογραφίες διάλεξης - άσκησης"ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ 2016"


Τον Διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα Ανάβαση Βλάστης 2016 κάλυψε με 12 διασώστες και ένα όχημα παροχής πρώτων βοηθειών η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και διοργανώθηκε από τν Ποδηλατικό Αθλητικό σωματείο Assos - Forbike Εορδαίας 

Το Δ.Σ της ομάδας ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές για την χορηγία του υγειονομικού υλικού .


"ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ"


Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2014 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε διάλεξη, με θέμα τις πρώτες βοήθειες, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα .Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του συλλόγου των φοιτητών . Το Δ.Σ της ομάδας συγχαίρει το Δ.Σ των φοιτητών και ιδιαίτερα την Πρόεδρο τους, Μαρία Τζικανούλα, για την πρωτοβουλία τους και την άψογη διοργάνωση της ημερίδας"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS"


Το Σάββατο 2 Απριλίου και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας κάλυψε υγειονομικά το Πανελλήνιο Πρώταθλημα Motocross που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Αγίου Χριστόφορου Εορδαίας και διοργανώθηκε από τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εορδαίας Α.Μ.Ο.Ε. Στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα καθοριστική ήταν και η συμμετοχή του ορθοπεδικού γιατρού Μπαρπάκη Γεώργιου!φωτογραφίες αγώνα"ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ"


H ΕΔΟΠ παρελαύνει για να τιμήσει την επανασταση του 1821.Ευχή όλων μας "ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ".


"2ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MX 2016'' 


Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και με πολλή  λάσπη πραγματοποιήθηκε στην πίστα Motocross της Πτολεμαΐδας ο 2ος Πανελλήνιος Αγώνας Πρωταθλήματος MX 2016 . Την διοργάνωση, πραγματοποίησε ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εορδαίας ( Α.Μ.Ο..Ε ).Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας ήταν εκεί για την παροχή πρώτων βοηθειών στους αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες."ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ'' Την κάλυψη από πλευράς πρώτων βοηθειών είχε αναλάβει η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας στους αγώνες στίβου των γυμνασίων της Εορδαίας . Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο ΑΡΑΠΟΓΛΙΔΗ στην Πτολεμαϊδα .
"ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ'' 


Το παρών έδωσε η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πτολεμαΐδας για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης στο κέντρο της πόλης . Η ανέλπιστη παρουσία του κόσμου ήταν η απόδειξη για την σωστή οργάνωση της όλης εκδήλωσης . Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που σκέφτηκαν , οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αυτή την  εκδήλωση 
.

φωτογραφίες εκδήλωσης"ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ'' 


Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας πραγματοποίησε διάλεξη για τον Εθελοντισμό και την Διάσωση σε μαθητές τις Γ΄Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαίδας . Η ομιλία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Καθηγήτριας κ. Παυλίδου.
"ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ 523 Μ/Π ΤΠ. ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ'' 


Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε στους έφεδρους οπλίτες και στο μόνιμο προσωπικό του 523 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στο Μαυροδένδρι Κοζάνης σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών. 

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ομάδας , από τον Διοικητή του στρατοπέδου.

φωτογραφίες σεμιναρίου


"ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ'' 


Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας πραγματοποίησε σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών στους σπουδαστές του 3ου Εσπερινού Λυκείου Πτολεμαίδας . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου .
 "ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ'' 


Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαίδας, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και του συλλόγου γονέων, του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παντελεήμονα ,του Δήμου Αμυνταίου πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα το σεισμό και στην συνέχεια πραγματοποίησε άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης σεισμού σε όλο το σχολείο . 
Οι διαλέξεις που έγιναν ήταν χωρισμένες σε δύο μέρη . Η πρώτη περιλάμβανε τα παιδιά της Α', Β΄ΚΑΙ Γ΄ τάξης του δημοτικού και η δεύτερη τα παιδιά της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού με διαφορετικό οπτικοακουστικό υλικό . Στην συνέχεια ακολούθησε άσκηση με την συμμετοχή όλων των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Σχολείου.Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου και τον σύλλογο γονέων για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα και τους συγχαίρουμε για αυτήν   τους την πρωτοβουλία.

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ ΠΑΙΔΩΝ'' 


Το τριήμερο 15/16/17-1-2016 η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας προσέφερε τις υπηρεσίες της για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων πόλο που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Εορδαίας . Οι αγώνες ήταν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πόλο Παίδων"ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΒΑΤΕΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ''


Στις 15-1-2016 και ώρα 15:00 η ομάδα μας ειδοποιήθηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Κατάνα Ηλία και το γραφείο Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δ, Μακεδονίας, για να συνδράμει στις έρευνες για αγνοουμένη 47χρονη γυναίκα στο Βατερό Κοζάνης . Η ομάδα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και με 14 άτομα δύναμη μετέβη στο χώρο που διεξάγονταν οι έρευνες από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης . Τελικά στις 18:30 η γυναίκα που αγνοούνταν επικοινώνησε με τους οικείους της και η επιχείρηση έληξε με αίσιο τέλος


 "ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ''


Την Τρίτη 12-1-2016 μετά από κλήση που δέχτηκε η ομάδα, από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ( κ. Κάτανα Ηλία ), κλιμάκιο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαίδας με 10 μέλη μετέβηστο Βελβεντό Κοζάνης για να βοηθήσει στις έρευνες για την ανεύρεση  γυναίκας που αγνοείται από το Σάββατο 9-1-2016. Στην περιοχή διεξάχθηκαν  έρευνες για τρείς ημέρες από την αστυνομία Κοζάνης και Σερβίων,κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Κοζάνης και Σερβίων,κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ.με εκπαιδευμένους σκύλους και εξωλέμβια βάρκα , όπως και επίσης συνάδελφους εθελοντές διασώστες από την Ε.Ο.Δ του Παραρτήματος Κοζάνης.Δυστυχώς , η κοπέλα είχε τραγικό τέλος.

φωτογραφίες επιχείρησης