ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ - ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ - ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ - ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Η ΕΔΟΠ είναι ενταγμένη στο:

  • Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη.

  • Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (πρώην Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

  • Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (πρώην Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).


ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ            Εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου για τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντισμός δεν έχει και δεν ζητά ανταλλάγματα.  H ανάγκη για εθελοντική προσφορά προκύπτει μέσα από το μυαλό και κυρίως την ψυχή του κάθε ατόμου. Η ψυχή είναι αυτή που μας ωθεί να ξεπερνάμε πολλές φορές τον εαυτό μας, προκειμένου να προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε κάποιον που την χρειάζεται

Δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι, η μόνη μας ανταμοιβή είναι ένα απλό ευχαριστώ, το οποίο όμως θα κρύβει μέσα του την αληθινή ευγνομωσύνη.

          Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, όλοι μας υπό το πρίσμα του εθελοντισμού μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η πόλη μας, η χώρα μας, η κοινωνία γενικότερα.

          Έτσι και εμείς, μια παρέα διαφορετικών ανθρώπων, ορμώμενοι από την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο γίναμε εθελοντές διασώστες και δημιουργήσαμε την  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ .

Μέσα από συνεχής καλύψεις, σεμινάρια, ασκήσεις, θεωρία και πρακτική αποκτήσαμε νέες γνώσεις και εμπλουτίσαμε τις ήδη υπάρχουσες και καταφέραμε να έχουμε ενεργή συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες στην πόλη μας και όπου αλλού μας ζητήθηκε.
          Από το 2005 που ξεκίνησε η ομάδα μας, πολλοί πολίτες υπήρξαν αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθεια μας και προσέφεραν οικονομική ενίσχυση, βοηθώντας έτσι την ομάδα να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα και να εξοπλιστεί με υλικά απαραίτητα για κάθε είδους διάσωση. Σε όλους αυτούς οφείλουμε και εμείς ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους θα ήταν δύσκολο να συνεχίσουμε το έργο μας.

          Για εμάς ο εθελοντισμός είναι αξία διαχρονική, αποτελεί στάση ζωής. Αν  λοιπόν θέλεις και εσύ να προσφέρεις ,
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ!!!